ezine.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Мезета»Пържени чорбаджийски чушки с оцет и чесън

Пържени чорбаджийски чушки с оцет и чесън

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
18k
16/09/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне50 мин.
Готвене50 мин.
Общо100 мин.
"Радост за очите и предизвикателство за небцето!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте чушките и отрежете дръжките им.

Загрейте олиото на котлона и запържете чушките в него. Настържете морковите, целината и копъра нарежете на дребно и ги объркайте със запържените и отцедени чорбаджийски чушки.

Наредете в малки бурканчета, като помежду слагате скилидки чесън и черен пипер.

Оцетът, захарта, водата и солта сварете и с горещата смес залейте бурканите.

Затворете с капачки и стерилизирайте 5 мин от завирането.

Рейтинг

5 9
4 7
3 1
2 3
1 0
Дай твоята оценка: