ezine.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Мезета»Пържени чорбаджийски чушки с оцет и чесън

Пържени чорбаджийски чушки с оцет и чесън

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3232k
16/09/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
100 мин.
"Радост за очите и предизвикателство за небцето!"

Необходими Продукти

  • чушки - чорбаджийски 2 кг.
  • моркови - 1 кг.
  • оцет - 700 мл.
  • захар - 350 гр.
  • вода - 350 мл.
  • сол - 70 - гр.
  • черен пипер - 10 гр.
  • копър - 2 връзки
  • целина - 1 глава
  • чесън - 2 глави
  • олио - 300 мл.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте чушките и отрежете дръжките им.

Загрейте олиото на котлона и запържете чушките в него. Настържете морковите, целината и копъра нарежете на дребно и ги объркайте със запържените и отцедени чорбаджийски чушки.

Наредете в малки бурканчета, като помежду слагате скилидки чесън и черен пипер.

Оцетът, захарта, водата и солта сварете и с горещата смес залейте бурканите.

Затворете с капачки и стерилизирайте 5 мин от завирането.

Рейтинг

4.1
510
47
31
23
10
Дай твоята оценка: