Пържени чорбаджийски чушки с оцет и чесън

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
1k
4k
31
17k
16/09/2011
"Радост за очите и предизвикателство за небцето!"
Приготвяне50 мин.
Готвене50 мин.
Общо100 мин.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо79 177
  • Преглеждания за месеца260
  • Преглеждания за седмицата88
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • чушки - чорбаджийски 2 кг.
  • моркови - 1 кг.
  • оцет - 700 мл.
  • захар - 350 гр.
  • вода - 350 мл.
  • сол - 70 - гр.
  • черен пипер - 10 гр.
  • копър - 2 връзки
  • целина - 1 глава
  • чесън - 2 глави
  • олио - 300 мл.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте чушките и отрежете дръжките им.

Загрейте олиото на котлона и запържете чушките в него. Настържете морковите, целината и копъра нарежете на дребно и ги объркайте със запържените и отцедени чорбаджийски чушки.

Наредете в малки бурканчета, като помежду слагате скилидки чесън и черен пипер.

Оцетът, захарта, водата и солта сварете и с горещата смес залейте бурканите.

Затворете с капачки и стерилизирайте 5 мин от завирането.

Голяма бамбукова дъска за сервиране и рязане - 38 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Голяма бамбукова дъска за сервиране и рязане - 38 см
37.99 лв.
34.99 лв.
Виж ››

Подгответе лесно, бързо и чисто продуктите за ястието си върху бамбуковата дъска за рязане. Висококачествена, устойчива на следите от нож, достатъчно голяма, за да се чувствате комфортно, докато готвите. Отделете специално място в кухнята на вашата бамбукова дъска, защото тя ще остане дълго време там.

Рейтинг

5 9
4 7
3 1
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар