Ябълков щрудел с млечно тесто

IvankaIvankaНовак83
16/12/2013
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции12-14
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 357
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Счупваме яйцата и разделяме белтъците от жълтъците. Разбиваме жълтъците със захарта до побеляване и към тях прибавяме олиото, млякото и ванилията. Пресяваме брашното и заедно с бакпулвера, ги добавяме към сместа с разбъркване.

Разбиваме белтъците на твърд сняг и внимателно ги прибавяме към останалата смес. Поръсваме с мазнина и брашно дъното на тавичка (или застиламе с хартия за печене) и изсипваме тестото.

Нарязваме на филийки изчистените ябълки и ги нареждаме отгоре. Печем щрудела в умерена фурна за около 30 минути. Готовият щрудел се поднася поръсен с пудра захар.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар