Селска баница с кисело зеле

IvankaIvanka
Новак
83
26
42
30/12/2013
"Хитрата домакиня ще сложи два бидона с кисело зеле - един за сарми и един за тази вкусна баница "
Приготвяне60 мин.
Готвене50 мин.
Общо110 мин.
Порции10-12 бр.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 040
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 3 ч.ч.
  • оцет - 1 сл.л.
  • сол - 1 щипка
  • вода - 1 ч.ч. (хладка)
  • олио - за намазване на корите
  • За плънката:
  • кисело зеле - 1 бр. (малка зелка)
  • олио - 1 к.ч. (зехтин)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното и прибавяме към него хладката вода, в която сме сложили оцета и солта. Замесваме меко тесто. Разделяме тестото на 12 топки и ги оставяме да престоят за половин час, покрити с влажна кърпа.

От всяка топка разточваме тънка кора. Всяка кора разрязваме на четири. Всяко получено парче запичаме леко върху затоплен котлон. Приготвяме плънката като първо нарязваме зелката на дребно, след което я запържваме в сгорещената мазнина.

Започваме да редим зелника като в омаслена тавичка нареждаме първо част от запечените кори, поръсваме с мазнина и разстиламе плънка.

След това отново слагаме кори, мазнина, плънка и така докато наредим баницата, като най-отгоре покриваме с кори, които поръсваме обилно с мазнина. Печем баницата в предварително загрята умерена фурна за 30 - 40 минути.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар