Пъпеш с желирани плодове

02/09/2015
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо652
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пъпешът се измива добре и се подсушава. Отрязва се капаче и се почиства от семките. Вътрешната част се посипва със захарта и пъпешът се обръща върху чиния, за да се отцежда.

Отцеденият сок се смесва с плодовия сироп и се затопля на котлона. Добавя се предварително накиснатият и набъбнал желатин.

Сместа се затопля, но не трябва да кипва. Добавя се ликьорът и се оставя да изстива.

Плодовете се почистват и нарязват на кубчета. Заедно със стафидите се слагат в сиропа.

С тази смес се напълва пъпешът и се оставя в хладилника да стегне желатина. Сервира се цял или нарязан на резени.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар