Карамелени топки

Карамелени топки
Снимка: Марияна Петрова Иванова
3 / 3
03/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
55 мин.
Порции
20
"Полейте с карамеления топинг и сервирайте веднага сиропираните сладки"

Необходими Продукти

  • брашно - 3.5 в.ч.
  • топла вода - 2 в.ч.
  • суха мая - 1 пак.
  • захар - 1 с.л
  • ЗА ЗАХАРНИЯ СИРОП
  • захар - 2 в.ч.
  • вода - 1.5 в.ч.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • лимони - 1 бр. кората
  • ванилия - 1 пак.
  • още
  • карамел - топинг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, направете сиропа, за да може да изстине.

В касерола сложете водата, захарта, лимоновия сок, кората от лимон и ванилията.

Изчакайте да заври изключете. Оставете да се охлади и заделете.

В купа сложете топлата вода, захарта, маята и брашното.

Разбъркайте с тел без бучки. Оставете за половин час, да се отпусне сместа.

Загрейте тиган с олио, гребете от сместа с помощта на 2 лъжици и изпържете от двете страни до златисто.

Извадете върху кухненска хартия бухтичките.

Потопете в сиропа и подредете сиропираните сладки в подходяща чиния.

Полейте с карамеления топинг и сервирайте веднага карамелени топки.

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: