ezine.bg»Рецепти»Риба»Пържена Риба»Котлети от сьомга с чесън и магданоз

Котлети от сьомга с чесън и магданоз

Котлети от сьомга с чесън и магданоз
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
03/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене5 мин.
Общо35 мин.
Порции3
"Невероятно апетитни котлети от сьомга с чесън и магданоз - опитайте непременно"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте сьомгата котлети и сложете на дървена дъска.

Посолете от двете страни и полейте с лимоновия сок. Оставете за половин час.

Нарежете магданоза на дребно, а чесъна пресовайте. Добавете зехтина и разбъркайте.

Загрейте тиган с незалепващо покритие и сложете 1 с.л. зехтин.

Подредете рибата и запечете от двете страни до готовност.

Минута преди да извадите, намажете с чеснова смес от горната страна само. Извадете и сервирайте веднага котлетите от сьомга с чесън и магданоз.

*Чесновата смес поставете в стъклено бурканче и оставете в хладилника. Издържа доста време, така че, ако ви потрябва, винаги ще имате на разположение.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: