ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Печен шаран с много зеленчуци

Печен шаран с много зеленчуци

Печен шаран с много зеленчуци
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
02/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции8

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибата и я намажете със смес от сол, черен пипер, червен пипер, олио и мащерка.

Нарежете лука на кръгчета и го подредете в леко намаслена дълбока тава заедно с нарязаните моркови и чушки.

Сложете отгоре рибата и налейте около 150 мл вода и 1/3 от виното.

Завийте я с фолио и я печете за около 2 часа на 200 °C.

През това време поливайте печената риба няколко пъти с останалото вино.

Добавете нарязаните гъби около 30 минути преди да извадите шарана - допечете го без фолио.

Печеният шаран с много зеленчуци е много вкусен.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: