ezine.bg»Рецепти»Риба»Пълнен Шаран»Вкусен пълнен шаран на фурна с ориз и орехи

Вкусен пълнен шаран на фурна с ориз и орехи

Ivana GeorgievaIvana Georgieva
Новак
3594
Вкусен пълнен шаран на фурна с ориз и орехи
Снимка: Ivana Georgieva
1 / 2
02/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
155 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо накиснете стафидите във вряла вода и го оставете за 10-тина минути.

Нарежете 1/3 част от лука и го задушете в загрято олио. Щом омекне, сипете ориза и пържете докато зрънцата придобият стъклен цвят.

Овкусете със сол и мащерка, налейте водата. Щом оризът усвои течността, добавете стафидите, наситнения зелен лук и натрошените орехи. Разбъркайте.

Напълнете почистения шаран и го зашийте.

Останалото количество лук нарежете на шайбички. Наредете ги на дъното на тава за печене.

Поставете отгоре пълнения шаран, а около него сипете останалата част от плънката.

Посолете и залейте вода, която трябва да покрие плънката.

Покрийте с фолио. Загрейте фурната на 180 градуса. Печете шарана около час. Махнете фолиото и сложете резени лимон върху шарана. Печете още половин час.

Вкусният пълнен шаран на фурна е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: