Телешка шкембе чорба

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k5k3122k
Телешка шкембе чорба1 / 2
21/10/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
"Старите майстори знаят, че най-вкусната шкембе чорба е с крехко телешко шкембе. Затова ви подготвихме тази шкембе чорба по класическа рецепта"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре шкембето, обилно със студена вода, след което го киснем 1 - 2 часа в подсолена вода, изплакваме, попарваме с кипяща вода и остъргваме веднага от двете страни, измиваме го наново и слагаме да се вари в подсолена вода, когато омекне добре, изваждаме го, нарязваме го на парчета.

Бульонът продължава да ври на силен огън 15 - 20 мин., като му се добавя малко мазнина, червен пипер и чаша прясно мляко, шкембето се връща в тенджерата и се дърпа от огъня.

Шкембе чорбата се сервира с приготвен отделно счукан чесън с оцет.

Рейтинг

5 14
4 6
3 6
2 1
1 0
Дай твоята оценка: