ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Амарант с домати и гъби

Амарант с домати и гъби

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
28386141
Амарант с домати и гъби
14/12/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Амарант с домати и гъби - няма какво да кажем, освен че го обичаме"

Необходими Продукти

  • амарант - 1 ч.ч.
  • зехтин - 1 с.л.
  • лапад - 1 връзка, измит и нарязан
  • домати - 2 бр., обелени, на ситно нарязани
  • чесън - 3 скилидки
  • гъби - 250 г, пресни, на ивички
  • босилек - 2 листа, нарязани на ситно, пресен
  • риган - 1 с.л.
  • лук - 1/2 глава, на ситно
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В 2 1/2 ч.ч. вода се сипва амарантът и след като заври, се намаля огъня и се похлупва съдът - трябва да ври на слаб огън около 20 мин.

Зехтинът се загрява и се задушава лукът и чесънът около 3 мин. Добавят се доматите, гъбите, босилекът и риганът. Овкусява се със солта и черният пипер и се добавя 3 с.л. вода и нарязаният лапад и се държи на огънят около 10 мин., като се бърка от време на време.

Амарантът се поднася в блюдо с готовия вече сос.

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: