Амарант с домати и гъби

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
283
14
14/12/2013
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 241
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В 2 1/2 ч.ч. вода се сипва амарантът и след като заври, се намаля огъня и се похлупва съдът - трябва да ври на слаб огън около 20 мин.

Зехтинът се загрява и се задушава лукът и чесънът около 3 мин. Добавят се доматите, гъбите, босилекът и риганът. Овкусява се със солта и черният пипер и се добавя 3 с.л. вода и нарязаният лапад и се държи на огънят около 10 мин., като се бърка от време на време.

Амарантът се поднася в блюдо с готовия вече сос.

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар