Сарми с див ориз и просо

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
283
56
69
14/03/2020
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 125
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дивият ориз и просото се варят поотделно. Задушава се лукът до омекване и се добавят просото, оризът, лимоновият сок и доматеното пюре, което да е разбито с малко вода.

Овкусява се със солта, черният пипер и нарязаният на ситно копър. Листата от салата се попарват за 3-4 сек. във вряща вода, за да омекнат и във всеки лист сместа се оформя на вкусни сармички.

Застила се тенджера от йенско стъкло с листа от салата и върху тях се редят сармите с ориз, като всеки ред се ръси с настърганите моркови.

Залива се с вода и малко зехтин, колкото да покрият сармите с маруля, и съдът се похлупва. Пекат се на умерено, предварително загрята фурна около 15-20 мин.

Сарми с див ориз и просо - за любителите на здравословната кухня.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар