Италианска картофена супа

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
18k
Италианска картофена супа1 / 2
25/01/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Сготви25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
"Постна картофена супа по италиански - няма как да не я харесате"

Необходими Продукти

  • олио - 5 с. л.
  • праз - 3 стръка
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • картофи - 500 гр.
  • доматен сок - 2 с. л.
  • чесън - 4 скилидки
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В мазнината пържим праза, лука и моркова - ситно нарязани.

Когато се позапържат, прибавяме 6 - 7 чаши гореща вода, посоляваме и слагаме картофите - нарязани на кубчета, доматен сок и скилидките чесън.

Доваряваме супата и поднасяме с пържени хлебни кубчета, или нарязан магданоз.

Рейтинг

5 3
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: