Кисело зеле с просо

15/12/2013
Maria  Toncheva
отMaria TonchevaНовак28314
  • Приготвяне10 мин.
  • Готвене25 мин.
  • Общо35 мин.
  • Порции4-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 156
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • кисела зелка - 1 бр.
  • просо - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • дафинов лист - 1 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • кориандър - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • бахар - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Просото се измива и се залива с 2 1/2 ч.ч. вода. Когато кипне, се прецежда и водата се изхвърля, допълва се отново със същото количество вода и се слага на тих огън да се вари.

Лукът се реже на ситно и се задушава в олиото и малко вода, докато омекне. Добавя се накълцаната кисела зелка и се задушава още 10 - 15 мин.

Сместа се изсипва при отцеденото просо, посолява се на вкус и се добавят подправките, като се бърка добре. След като ястието кипне се отстранява от огъня, дафиновият лист се маха и ястието се захлупва за 10 мин., преди да бъде сервираноподобни рецепти тук

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар