ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Боб Чорба»Боб без месо в тенджера под налягане

Боб без месо в тенджера под налягане

Боб без месо в тенджера под налягане
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
23/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Ние и без месце обичаме този вкусен боб в тенджера под налягане"

Необходими Продукти

  • боб - 200 г
  • лук - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. червена
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • целина - 1 стрък
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • джоджен
  • девесил
  • ЗА ЗАПРЪЖКАТА
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснатия боб от вечерта сложете в тенджера под налягане. Налейте вода и сложете на котлона да заври.

Затворете капака и изчакайте да се вдигне налягането. Намалете котлона и варете половин час.

Махнете от котлона и отворете клапана, за да излезе парата.

Махнете капака и сложете всички зеленчуци, нарязани на дребно, доматеното пюре и подправките.

Върнете на котлона и изчакайте да заври. Затворете отново, изчакайте да се вдигне налягането, намалете и варете боб яхния 10 минути.

Направете запръжката, като сложите на котлона тиган с мазнина. Запържете червения пипер за кратко. Внимавайте да не загори! Добавете брашното и след 2-3 минути изключете.

Излейте запръжката в боба и оставете на котлона 5 минути, без да затваряте капака.

Изключете и сервирайте веднага боб без месо в тенджера под налягане.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: