ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Перфектният карфиол на фурна

Перфектният карфиол на фурна

Ася ЗаевскаАся Заевска
Новак
366702
Перфектният карфиол на фурна
Снимка: Ася Заевска
1 / 3
23/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"Опитайте и вие този перфектен карфиол на фурна"

Необходими Продукти

  • карфиол - глава
  • кашкавал - 200 г рендосан
  • зелени чушки - 1 бр.
  • печурки - 250 г
  • течна сметана - 150 мл за готвене
  • лук - 3 глави кромид
  • краве масло - 1 с.л.
  • пелин - 100 мл
  • черен пипер
  • куркума - 1 ч.л.
  • салвия - 1 шепа прясна
  • зехтин
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете гъбите на едро и ги изсипете в голяма купа. Залейте ги с малко топла вода и сол - оставете ги така за 10 минути.

Нарежете 2 глави от лука на ситно.

Прехвърлете гъбите в тавичка и ги поръсете с малко зехтин и черен пипер. Сложете ги да се печат за около 10 минути на 220 °C.

Разпределете лука отгоре и ги върнете за още 10 минути.

Нарежете карфиола и го сварете в леко подсолена вода за няколко минути.

Наситнете чушката и третата глава лук и ги задушете в малко зехтин и масло - овкусете ги със сол, черен пипер и куркума.

Сипете пелина и оставете хубаво да се изпари.

Добавете сметаната и разбъркайте.

Разпредете в голяма тава сместа с лука и отгоре гъбките и кръгчетата лук.

Подредете карфиола и поръсете с малко нарязана на ситно салвия.

Разпределете кашкавала върху ястието с карфиол и го сложете да се пече до готовност на 220 °C.

Насладете се на перфектния карфиол на фурна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: