Пържен ориз

08/10/2012
Олга
отОлгаНовак
  • Приготвяне10 мин.
  • Готвене25 мин.
  • Общо35 мин.
  • Порции1-2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 056
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се измива добре със студена вода. Поставя се в тенджера с 2 л. кипяща подсолена вода и се сварява. Изплаква се със студена вода, отцежда се.

Гъбите се нарязват на филийки, морковите - на тънки пръчици, лукът и чесънът - на колелца.

В дълбок емайлиран или тефлонов тиган се сипва олиото и щом се сгорещи, се поставят лукът и чесънът. Пържат се 30 секунди, слагат се морковите.

Пържи се 3 минути при непрекъснато бъркане. Добавят се гъбите и се пържи още 5 минути. Поръсва се с натриев глутаминат, посолява се и се поставя оризът. Бърка се минута - две, докато се смеси добре с продуктите в тигана.
подобни рецепти тук

Рейтинг

5 6
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Кали
Кали
01.07.2013 18:22
За какво ви е натриевият глутамат?! Всичко става достатъчно вкусно и без да добавяме вредни за здравето субстанции.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв