ezine.bg»Рецепти»Солени Печива»Кишове»Разкошен гъбен киш

Разкошен гъбен киш

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8042k15k649
Разкошен гъбен киш
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3ВИДЕО
22/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Задължително споделете този гъбен киш с любим човек - споделеното щастие е двойно"

Необходими Продукти

  • За блата
  • вода - 35 мл
  • краве масло - 65 г студено
  • брашно - 150 г
  • захар - 1 щипка
  • сол - 1 щипка
  • За пълнежа
  • сметана - 250 г готварска
  • яйца - 4 бр.
  • гъби - 180 г шийтаке
  • ементал - 100 г
  • зехтин - 3 с.л.
  • сол - 3 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и го смесете с нарязаното на парчета масло.

Объркайте ги хубаво до получаване на маслени трохи.

Налейте водата със солта и захарта и омесете маслено тесто.

Разточете го на тънка кора върху леко набрашнен плот и го сложете във форма за киш върху хартия за печене.

Хубаво прилепете блата до стените на съда и го надупчете с вилица. Приберете го във фризера.

Почистете гъбите, нарежете ги на едри парчета и ги запържете за кратко в сгорещена мазнина.

Оставете ги леко да изстинат.

Разбийте яйцата заедно със солта и ги смесете със сметаната. Добавете към сместа гъбите и ементала.

Изсипете плънката върху блата и сложете соления киш да се пече на 180 °C за около 30 минути.

Насладете се на този разкошен гъбен киш.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: