ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Рулца»Патладжанени рулца с богата плънка

Патладжанени рулца с богата плънка

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8042k15k649
Патладжанени рулца с богата плънка
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
24/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Чудите се какво предястие да приготвите за вашите гости? Патладжанените рулца винаги са чудесна идея"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжаните на филийки и ги поръсете със сол.

Оставете ги да се отцедят от горчивия сок, измийте ги и ги попийте с кухненска хартия.

Намажете ги хубаво с мазнина и ги изпечете до готовност на 200 °C.

Нарежете през това време лука на ситно и го запържете в дълбок тиган с малко зехтин и сол.

Настържете моркова на едро ренде и го добавете в тигана.

След няколко минути сипете каймата, брашното и черния пипер. Разбъркайте добре плънката.

Налейте водата на няколко части и не спирайте да бъркате, за да се сгъсти сместа.

Овкусете я след това с още сол, пипер и нарязан на ситно магданоз.

Сложете върху патладжаните част от плънката и ги навийте.

Подредете патладжанените рулца в плато и ги поднесете като предястие.

Червеното вино е подходяща напитка за тях.

Патладжанените рулца с богата плънка са много вкусни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: