ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пайове»Ябълков пай с цели парченца ябълки

Ябълков пай с цели парченца ябълки

EvgeniaEvgenia
Новак
3313052121
Ябълков пай с цели парченца ябълки
Снимка: Evgenia
3 / 3
15/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Много сполучлив ябълков пай"

Необходими Продукти

  • маслен блат
  • масло - 125 грама
  • кокосово брашно - 100 грама
  • вода - 4 с.л. студена (или прясно мляко)
  • бяло брашно - 140 грама
  • ромова есенция - няколко капки
  • пудра захар - 4 с.л.
  • плънка
  • ябълки - 700 грама
  • бадеми - 60 грама (сурови)
  • канела
  • ванилия
  • стафиди - 30 грама
  • кафява захар - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо пригответе блата. За целта пресейте и смесете заедо брашната. Добавете към тях нарязаното на кубчета студено масло втрийте с пръсти и сипете водат и пудрата захар.

Постепенно замесете тесто, като обаче не бива да месите прекалено дълго.

Пригответе си форма за пай и я покрийте с хартия. Разстелете масленото тесто, като притискате с пръсти. Трябва да покрие добре дъното и стените.

Наситнете обелените ябълки. Прибавете към тях ромовата есенция, ванилията, канелата и захарта. Разбъркайте и добавете смлените стафиди и бадеми. Разбъркайте и сипете върху блата.

Покрийте пая с фолио и го приберете да стегне в хладилник за час.

Загрейте фурната на 180 градуса. Изпечете пая до готовност.

Ябълковият пай с цели парченца ябълки е много сполучлив.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: