Печена тиква с лук

IvankaIvanka
Новак
83
30
42
13/03/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 369
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • тиква - 1.750 кг.
  • лук - 2 гл.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • сол - на вкус
* мерки и количества
Печена Тиква

Начин на приготвяне

Измиваме, обелваме и нарязваме тиквата на парченца.

Измиваме и нарязваме лукът на дребно.

Две трети от нарязаният лук задушаваме в мазнината с малко вода. Прибавяме парченцата тиква - също да се задушат.

Изсипваме задушените парченца тиква и лукът в тавичка, посоляваме, поръсваме с останалият лук и наливаме топла вода да покрие.

Печем тиквата с лук в умерена фурна около 20 - 30 мин.

Печена тиква - икономично ястия от здравословната кухня.

Италианска алуминиева незалепваща тава с дръжки
Приготвяй си тази рецепта в:
Италианска алуминиева незалепваща тава с дръжки
38.00 лв.
Виж ››

Кръгла алуминиева тава, в която може да приготвите всичко, до което кулинарното ви вдъхновение се простира. С незалепващо покритие и удобни дръжки тя позволява лесно пренасяне, съхранение и готвене. Алуминиева тава, която е необходимост във всяка кухня!

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар