ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Задушен черен дроб

Задушен черен дроб

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3228k
Задушен черен дроб
09/12/2007
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
1
"Забравете за пърженото, най-крехкият дроб е задушеният!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробът се измива, почиства се от ципите и големите кръвоносни съдове и се измива отново със студена вода. Подсушава се и се нарязва на тънки филийки или ивици. Изпържва се или се задушава в горещото масло и се нарежда на плато.

В същото масло се задушава нарязаният лук до златист цвят, поставя се върху черния дроб, поръсва се със сол, черен пипер и магданоз.

Може да се поднесе и полят с доматен, гъбен или сметанов сос.

Рейтинг

4
52
42
32
20
10
Дай твоята оценка: