Задушен черен дроб

09/12/2007
Диди
отДидиНовак
"Забравете за пърженото, най-крехкият дроб е задушеният!"
  • Приготвяне10 мин.
  • Готвене25 мин.
  • Общо35 мин.
  • Порции1
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо39 266
  • Преглеждания за месеца68
  • Преглеждания за седмицата68
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг3.8 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • телешки черен дроб - 120 г
  • олио - 2 с. л.
  • лук - 1 глава
  • черен пипер
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробът се измива, почиства се от ципите и големите кръвоносни съдове и се измива отново със студена вода. Подсушава се и се нарязва на тънки филийки или ивици. Изпържва се или се задушава в горещото масло и се нарежда на плато.

В същото масло се задушава нарязаният лук до златист цвят, поставя се върху черния дроб, поръсва се със сол, черен пипер и магданоз.

Може да се поднесе и полят с доматен, гъбен или сметанов сос.

подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Клара
Клара
03.05.2012 01:13
Задължително със сос, иначе е много сухо, а също и с картофено пюре.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв