ezine.bg»Рецепти»Десерти»Мъфини»Ябълкови кексчета без захар

Ябълкови кексчета без захар

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8082k15k905
Ябълкови кексчета без захар
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
10/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
8 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
28 мин.
Порции
8
"Ябълкови мъфини за всеки един момент от деня"

Необходими Продукти

  • бадемово мляко - 200 мл
  • ябълкови кори - 100 грака (от около 5 ябълки)
  • лимонова кора - 1 ивица, без бели части
  • сироп от агаве - 40 грама (или мед)
  • канела - 1 щ.
  • кора от мандарина - 1 ивица, без бели части
  • брашно - 100 г бяло
  • пълнозърнесто брашно - 100 грама (от спелта)
  • бакпулвер - 10 грама
  • зехтин - 30 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете ябълковите кори в блендер заедно с всички видове брашна, другите кори и канелата. Пасирайте добре.

Сипете бадемовото мляко и зехтина, добавете сиропа от агаве и бакпулвера.

Пуснете уреда на средна мощност, за да се разбие сместа. Трябва да се получи тесто, което е с обикновена гъстота. Ако пък е прекалено рядко, добавете още малко брашно от спелта.

Сложете хартиени кошнички във форма за мъфини и разпределете вътре сместа.

Загрейте фурната на 170 градуса. Печете кексчетата около 20-тина минути или до готовност.

Оставете ги да се охладят и ги извадете от хартийките.

Ако искате да са по-сладки, може да увеличите леко количество на използвания подсладител.

Ябълковите кексчета без захар са чудни!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: