ezine.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бишкотена Торта»Моята торта Маркиза с бишкоти

Моята торта Маркиза с бишкоти

Моята торта Маркиза с бишкоти
10/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Яйцата се отделят на белтъци и жълтъци.

Белтъците се разбиват на пухкав сняг. В отделна купа се разбиват маслото и пудрата захар в продължение на 30 минути.

След това се добавят 1 по 1 жълтъците. Разбива се още 5-10 минути. След това се добавят белтъците, като се бърка с шпатула или дървена лъжица.

В подходяща форма за торта се подреждат ред бишкоти, намазани със сладко. Аз използвах сладко от ягоди.

Подреждат се бишкоти и по края на ринга на формата, също намазани със сладко от вътрешната страна. Половината крем се изсипва върху бишкотите. След това се слага още един ред бишкоти със сладко и се слага останалият крем.

Тортата Маркиза се прибира в хладилника и се оставя да престои 5-6 часа.

След като това време мине, се разбива сладкарската сметана. Слагат се още 1 ред бишкоти със сладко и след това се сипва сметаната. Отгоре се нареждат парчета киви, нарязано на полумесеци. Шоколадът също се подрежда на парченца върху тортата. Отново се прибира в хладилника. Да ви е сладко!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: