Орехова торта с меден крем

Марина НордМарина Норд
Новак
1k
225
27
220
11/03/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 530
  • Преглеждания за месеца93
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Орехова торта с меден крем за радост на цялото семейство.

Брашното се пресява и се смесва с маслото. Добавят се жълтъкът, водата и захарта. Омесва се тесто и се изсипва във форма за торта или дълбока, намазана с мазнина тава.

Отгоре се покрива с хартия за печене, слагат се 10-15 бобени зърна за тежест и се изпича в умерена фурна. Малко преди края на печенето се махат хартията и бобените зърна.

Приготвя се меден крем, като се смесват захарта, половината от сметаната и маслото. Добавят се медът и едно по едно яйцата. Разбива се добре и се изсипва във формата, върху изпечения блат за торта.

Поръсва се с нарязаните на едро орехи и се изпича първо на умерена, а после на слаба фурна.

Готовата торта се гарнира с останалата сметана, разбита със захар.

Рецептата за орехова торта е изпълнена!

Рейтинг

5 4
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар