ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Гювеч»Вкусен гювеч в йенско стъкло

Вкусен гювеч в йенско стъкло

Вкусен гювеч в йенско стъкло1 / 3
05/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6
"Всички ще си хапнат вкъщи от този вкусен гювеч"

Необходими Продукти

  • картофи - 500 грама
  • свинско месо - 600 грама
  • моркови - 1 бр.
  • гъби - 100 грама
  • чушки - 1 брой
  • патладжани - 1/2 бр. (печен)
  • домати - 100 г настъргани
  • лук - 1 глава
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 5 - 6 зърна
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското на малки хапки. Загрейте олио и запържете месото. Сипете виното и гответе до изпаряване на течността. Посолете.

Пригответе си йенска форма. Леко намазнете и сипете вътре нарязания лук и настърганите моркови. Добавете гъбите, печения патладжан, картофите и чушката - всички нарязани по ваш избор.

Накрая добавете пърженото свинско и залейте с доматения сок. Разбъркайте добре и посолете, овкусете с подправките. Сипете чаша топла вода.

Печете гювеча около 90 минути на 200 градуса.

Вкусният гювеч в йенско стъкло е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: