Ризото с гъби и шунка

11/12/2013
Наташа
отНаташаНовак
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене45 мин.
  • Общо60 мин.
  • Порции4-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 339
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете ориза в 750 мл подсолена вода и 30 мл олио на бавен огън. Гъбите нарежете на филии и сварете в до готовност в подсолена вода, в която сте добавили черния пипер и дафиновия лист. След това ги отцедете и ги нарежете на ситно.

Загрейте останалото олио и запържете ситна нарязаната шунка. Извадете я и я приберете на топло. След това добавете в мазнината от пърженето наситнения чесън и пържете още 1 минута. Добавете пасираните домати и варете на умерен огън до сгъстяване на соса.

В дълбока супа смесете ориза, гъбите и ситно нарязания магданоз. Обърнете купата в средата на чиния за сервиране. Отстрани сложете от доматения сос и поръсете обилно с пармезан.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар