ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Свински черен дроб по селски

Свински черен дроб по селски

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
18k
Свински черен дроб по селски
01/12/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции4-5
"По някаква причина ястията, приготвени на село, са най-вкусните ястия, които някога сме опитвали"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробът, осолен и поръсен с черен пипер се задушава в сгорещена мазнина. Гъбите и лука се нарязват, морковите се настъргват на едро и се прибавят към полуготовия черен дроб да се задушат. Малко след тях се прибавят и нарязаните чушки.

Разбърква се и се прибавя универсална подправка. Малко преди да ястието да е готово се добавят киселите краставички, нарязани на тънки ивички, виното и доматеното пюре. Разбърква се и се остава на котлона, докато течността леко се изпари. Поднесете с резен лимон.

Рейтинг

5 19
4 14
3 6
2 3
1 0
Дай твоята оценка: