Шпиковано свинско в плик

EvgeniaEvgenia
Новак
19572027
Шпиковано свинско в плик
Снимка: Evgenia
1 / 3
24/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене180 мин.
Общо200 мин.
Порции4
"Поднасяме шпикованото свинско в плик, нарязано на филета, залято със соса, заедно с изпечените картофчета, в които слагаме масло. Да Ви е вкусно!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме месото, осоляваме го и правим няколко прореза в свинския бут, като поставяме във всеки прорез обелени и измити, скилидки чесън.

Поставяме месото в плик и го заливаме с бирата и зехтина. Поръсваме отгоре му черен пипер, червен пипер, чубрица и магданоз.

Затваряме плика със свинското и го слагаме върху тава за печене заедно с картофите, които оставяме цели и необелени (предварително измити).

Печем в предварително загрята до 170-160 градуса фурна за около 2-3 часа, до готовност на месото. От маринатата правим сос в съд на котлон, като добавяме в нея 1 и 1/2 с.л. брашно, бучка масло и лимон.

Поднасяме шпикованото свинско в плик, нарязано на филета, залято със соса, заедно с изпечените картофчета, в които слагаме масло. Да Ви е вкусно!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: