ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Котлети от сьомга на оребрен тиган

Котлети от сьомга на оребрен тиган

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8042k15k663
Котлети от сьомга на оребрен тиган
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
21/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
8 мин.
Общо
18 мин.
Порции
4
"Най-любимата и най-вкусната рибка е сьомгата"

Необходими Продукти

  • бяло вино - 2 с.л.
  • сьомга - 4 бр. котлети
  • сол - 4 щипки
  • копър - 2 с.л. накълцан пресен или 1 с.л. сушен
  • бял пипер - 1 ч.л.
  • лимони - 4 с.л. сок + резени
  • зехтин - 4 с.л. + за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете в купа лимоновия сок, зехтина, солта и виното и намажете котлетите от сьомга от всяка страна. Оваляйте в подправките и оставете в хладилни за четири часа, покрита с фолио.

Включете грил тигана да загрява и го намазнете.

Печете сьомгата по две минути на страна.

Поднесете апетитната печена риба с подходяща гарнитура.

Котлетите от сьомга на оребрен тиган са бързо и вкусно ястие!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: