ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Цял печен калкан на грил

Цял печен калкан на грил

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8052k15k718
Цял печен калкан на грил
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
26/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
22 мин.
Общо
32 мин.
Порции
4
"Много вкусен цял печен калкан за цялото семейство"

Необходими Продукти

  • калкан - 1 цял (около 1600 грама)
  • зехтин - за намазване
  • сол - 1 равна с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибата от вътрешностите, измийте и я подсушете старателно.

Намажете калкана със зехтин и го посолете.

Загрейте добре скарата. Намазнете я с малко олио и сложете калкана първо от тъмната страна, за да се запече за около 12 минути.

Обърнете след това калкана и от другата страна, печете още 10-тина минути.

Имайте предвид, че времето зависи от големината на рибата - ако е по-малка, ще стане по-бързо.

Ако сте попаднали на по-голям калкан, след като го обърнете може да направите резка и така ще видите кога е готов - когато течността от процепа се изпари, рибата е изпечена.

Поднесете печената риба с резени лимон и салата по избор.

Целият печен калкан на грил е много вкусен.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: