ezine.bg»Рецепти»Десерти»Бутер Тесто»Солено Руло»Бутер руло със спанак и фета

Бутер руло със спанак и фета

Ivi  VaccaIvi Vacca
Новак
802721k125
Бутер руло със спанак и фета
Снимка: Ivi Vacca
1 / 3
01/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
12
"Разкошно се получава това солено руло, нямаме търпение отново да го опитаме"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 2 бр.
  • яйца - 1 бр.
  • бейби спанак - 300 г нарязан
  • лук - 1 бр.
  • рикота - 3/4 ч.ч.
  • фета сирене - 230 г
  • копър - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • рулото с яйце
  • жълтък - 1 бр.
  • вода - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа смесете спанака, рикотата, фета сиренето, лука, яйцето, солта и черния пипер.

Разточете върху набрашнен плот и двете бутертеста.

Сложете единия лист в тава върху хартия за печене и направете върху него резки по диагонал от всяка страна.

Разстелете половината плънка в центъра на тестото, сгънете диагоналните ленти върху плънката и притиснете краищата заедно.

Намажете соленото руло с яйце и по желание го поръсете със сусам.

Сложете го във фризера за 15 минути и след това го печете на умерена фурна за около 35 минути.

Направете същото и с второто бутертесто.

Оставете вкусното бутер руло със спанак и фета да се охлади и тогава го поднесете.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: