ezine.bg»Рецепти»Морски Дарове»Норвежки омари със сол и зехтин

Норвежки омари със сол и зехтин

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8012k15k551
Норвежки омари със сол и зехтин
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
05/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
8 мин.
Общо
13 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • омари - 4 Норвежки (всеки по 200 - 250 грама)
  • сол - 4 равни с.л., люспеста
  • лимони - за поднасяне
  • зехтин - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе голям тиган и го загрейте на силен огън. Сипете лъжица зехтин на дъното и поръсете с малко от едрата сол.

Сложете омарите легнали, като коремчетата им трябва да са нагоре - по този начин първо се приготвят от страната с твърда обвивка.

Поръсете морските дарове с още сол и зехтина. Гответе около 4 минути и обърнете от другата страна. Гответе още 2-3 минути. Ако искате, може да ги обърнете и странично за кратко.

Не гответе омарите прекалено дълго, за не станат жилави.

Сервирайте в плато с резени лимон. Задължително консумирайте докато още са топли.

Най-добре е да ги поднесете с подходящите за тях клещички, с които ще разчупите твърдата им обвивка. Главите се изсмукват старателно, тъй като сокът е много вкусен.

Норвежките омари със сол и зехтин са готови.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: