Зимна мусака с кисело зеле

02/01/2014
Ivanka
отIvankaНовак83
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене60 мин.
  • Общо75 мин.
  • Порции12-14
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 414
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 500 г(смляно)
  • телешко месо - 250 г(смляно)
  • кисело зеле - 1.5 кг
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • лук - 2 глави
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесваме смляното месо заедно с половината олио, ситно нарязания лук, брашното и червения пипер. Посоляваме сместа и я задушаваме за 2-3 минути с малко вода. Нарязваме зелето на малки кубчета и го задушаваме отделно в останалата мазнина за няколко минути.

В тавичка нареждаме първо пласт от месото, след това от зелето, докато наредим цялото зеле и смес. Най-отгоре завършваме с пласт от зелето, заливаме с 1 ч.ч. вода и слагаме ястието в умерена фурна да се пече.

При печенето водата извира, а киселото зеле омеква. Когато ястието остане на мазнина, разбиваме яйцата, заливаме мусаката и отново запичаме до коричка. Поднасяме мусаката с кисело зеле, поръсена с черен пипер.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар