ezine.bg»Рецепти»Предястия»Рулца»Патладжанени рулца с чушки и сирене

Патладжанени рулца с чушки и сирене

АнабелАнабел
Ветеран
639
3k
1k
311
Патладжанени рулца с чушки и сирене
Снимка: Анабел
1 / 3
13/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне45 мин.
Готвене40 мин.
Общо85 мин.
Порции3
"Определено ще ви харесат тези патладжанени рулца с чушки и сирене"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се нарязват на тънки филийки по дължина и се слагат в купа с подсолена вода за около половин час, за да се премахне горчивият им сок.

Подсушават се, изпържват се в сгорещено олио и слагат се върху домакинска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.

Чушките се изпичат, обелват, почистват от семки и нарязват на дребно. Слагат се в тиган с малко олио и запържват.

Към тях се добавя нарязан на дребно домат.

Зеленчуците се готвят, като периодично се разбъркват, докато се поизпари водата в тях.

Тогава се прибавят разбитите яйца и натрошено сирене. Когато миш-машът е готов, се овкусява с черен пипер и нарязан на дребно магданоз.

В края на всяко парче патладжан се слага малко от чушките с яйца и сирене, след което се навива на рулце.

Патладжанените рулца се нареждат в тавичка, а върху всяко се поставя по парченце сирене скаморца.

Тавичката се слага във фурна и ястието се запича за кратко или докато се разтопи сиренето скаморца.

Определено ще ви харесат тези патладжанени рулца с чушки и сирене.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: