ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Крем Карамел»Крем карамел с бишкоти и ябълки

Крем карамел с бишкоти и ябълки

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
882822k37
Крем карамел с бишкоти и ябълки
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 2
12/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции5
"Сладостта от този крем карамел с бишкоти е нещо, от което не бихме искали да се лишим в този живот"

Необходими Продукти

  • ябълки - 2 броя
  • яйца - 4 броя
  • бишкоти - 200 г Савоярди
  • кондензирано мляко - 375 мл
  • ванилия - 1 брой
  • вода - 150 мл
  • за карамела
  • захар - 70 грама
  • вода - 1 с.л.
  • лимонов сок - 1 ч.л.
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата в купа с помощта на телена бъркалка. Необходими за хубавото разбиване са 5-6 минути.

Сипете 150 мл вода в кондензираното мляко и разбъркайте добре. Прибавете ванилийката и прехвърлете при разбитите яйца.

В подходяща малка тенджера сипете захарта за карамела и я разтопете заедно с лъжица вода и чаена лъжичка лимонов сок.

Подгответе продълговата форма за кейк. Облейте нейните стени и дъно с карамела.

На дъното сложете ред ябълки - предварително обелени и нарязани. Наредете ред бишкоти и отново следва пласт ябълки.

Завършете с бишкоти и излейте яйчената смес. Оставете настрани, за да може течността да се поеме хубаво.

Прехвърлете формата в по-голяма, в която сте сипали вода.

Загрейте фурната на 150 градуса. Изпечете крем карамела за около 50 минути.

Изчакайте да се охлади изцяло и обърнете в подходящ съд. Залейте с малко карамелен топинг и приберете в хладилник за няколко часа.

Крем карамелът с бишкоти и ябълки е страхотен!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: