ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Бонбони»Лесни и ефектни шоколадови бонбони

Лесни и ефектни шоколадови бонбони

Лесни и ефектни шоколадови бонбони
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 2
11/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене5 мин.
Общо35 мин.
Порции12

Необходими Продукти

  • черен шоколад - 150 - 200 грама
  • бишкоти савоярди - 15 броя
  • маскарпоне - 125 грама
  • пудра захар - 2 с. лъжици
  • ромова есенция - няколко капки
  • еспресо - 40 мл (студено)
  • орехи - 2 с. л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете орехите и бишкотите в чопър до получаване на фино брашно.

Прехвърлете ги в купа.

В отделна купа смесете и разбийте заедно маскарпонето, есенцията, захарта и охлдаеното кафе. Сипете при бишкотите и омесете всичко добре.

От полученото тесто оформете бонбони, които са с големината на орех.

Разтопете шоколада на водна баня. Прехвърлете в чаена чашка.

Сложете хартия за печене върху подност. Боднете един бонбон с вилица и потопете в разтопения шоколад. Извадете и задръжте за кратко, за да се отцеди излишното количество шоколад.

Сложете бонбона върху подноса. Така процедирайте с всички бонбони.

С вилица разнесете останалия шоколад върху бонбоните. Охладете ги за няколко часа в хладилник и поднесете.

Лесните и ефектни шоколадови бонбони са готови.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: