Овчарски тутманик

IlariaIlaria
Новак
597452322k
Овчарски тутманик
04/01/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното. Счупете яйцата и ги разбъркайте. Угасете содата в киселото мляко и го прибавете към яйцата. Налейте олиото и разбъркайте.

Посолете брашното, направете кладенче в центъра му и изсипете горната смес. Замесете тесто. Натрошете сиренето и го добавете. Намаслете подходяща форма и прехвърлете тестото вътре.

Разпределете го равномерно. Намажете тутманика с разбитото яйце и го сложете да се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Рейтинг

3
50
40
32
20
10
Дай твоята оценка: