Проста новогодишна баклава

ИларияИлария
Новак
578
183
33
720
31/12/2015
"Обикновена и лесна, но изключително вкусна баклава за вашата трапеза!"
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо15 010
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От двойно пресятото брашно, разбитите яйца, щипката сол и водата се замесва тесто, което се меси докато нарязаните от него парчета стоят без да спадат. След това продължете месенето с намазнени ръце.

Нарежете тестото на топченца с големината на орех и ги поръсете с нишестето. От топките разточете тънки кори, големи колкото тавата, в която ще печете баклавата.

Наредете корите в намазнена с масло тава, като на всеки 5 кори се поръсва разтопеното краве масло, а на всеки 10 – нарязаните бадеми.

Така приготвената баклава се нарязва на ромбчета или квадратчета и отгоре се залива с врялото масло. Пече се в умерена фурна до порозовяване.

Охладената баклава се поръсва с горещ сироп, предварително приготвен от вряща вода, в която се сипва захарта и се вари 5-6 минути.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар