Мармалад от дюли

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
18k
26/10/2010
"От дюлите, които не можем да хапваме в суров вид, се получава най-невероятно вкусния мармалад! Не вярвате ли?"
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо28 320
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • дюли - 6 кг
  • захар - 2500 г
  • вода - 3 л
  • ванилия - 2 пакетчета
  • лимонена киселина
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дюлите ги обелвате нарязвате на парчета като сърцевината се отстранява. Слагате в дълбок съд и заливате с водата. Варите докато омекнат (ако е необходимо, доливате още вода).

Прекарвате през едра цедка или пасирате.

Получената каша смесвате със захарта и ванилията - варите на слаб огън до сгъстяване.

Малко преди да снемете от огъня, слагате лимоновата киселина и разбърквате добре.

Мармаладът насипвате в буркани, които престояват отворени една нощ.

На другия ден ги затваряте, като под капачките слагате пергаментова хартия.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар