ezine.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Мариновано цвекло в буркани за зимата

Мариновано цвекло в буркани за зимата

Мариновано цвекло в буркани за зимата
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
07/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
"Зимата ще ни благодарите за тази рецепта - маринованото цвекло ще бъде всяка вечер на масата ви"

Необходими Продукти

  • цвекло - 10 глави (червено)
  • черен пипер - зърна (1 пакетче)
  • оцет - 60 мл на буркан
  • захар - по 1 с.лъжица на буркан
  • сол - 1 с.лъжица на буркан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте много добре цвеклото. Обелете и го нарежете на парчета.

Пригответе си достатъчно голяма тенджера и прехвърлете вътре цвеклото. Залейте го с вода и сварете до омекване.

Отцедете добре свареното цвекло и го напълнете в буркани.

За всеки буркан сипете в отделен съд по лъжица сол, захар и оцет. Сипете по 1 чаша вода и кипнете на огъня. Охладете леко и залейте бурканите. Ако течността не е достатъчна, сипете вода.

Затворете бурканите с капачка. Стерилизирайте за 30 минути от момента на кипване на водата.

Маринованото цвекло в буркани за зимата е готово.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: