Коледна пуйка със стафиди

Марина НордМарина Норд
Новак
1k
268
27
221
25/12/2014
"Избираме най-голямата пуйка за най-специалната коледна трапеза - да има за всички, защото става много, ама много вкусна "
Приготвяне25 мин.
Готвене90 мин.
Общо115 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 677
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуйката се почиства и измива добре. Гъбите и дреболиите сe сваряват в един литър вода. Лукът се нарязва и задушава в половината масло. Добавят се нарязаните на ситно дреболии, гъби и шунка.

Щом се позадушат, се добавят стафидите и джоджена. Залива се с бульона от дреболиите. Пуйката се натърква със сол отвън и отвътре и се напълва с приготвената плънка. Зашива се, намазва се с масло и се слага в дълбока тава. Наливат се две чаши вода и се слага да се пече в умерена фурна.

По време на печенето се обръща и се полива със соса, образувал се при печенето. Зелето се нарязва и се запържва. Поръсва се с червения пипер и ако има останала плънка, се смесват. Добавя се, когато месото на пуйката е омекнало. Запича се до пълна готовност.

Комплект от три кръгли тави от алпака - 28см, 32см и 36см
Приготвяй си тази рецепта в:
Комплект от три кръгли тави от алпака - 28см, 32см и 36см
25.00 лв.
18.99 лв.
Виж ››

Комплект от 3 кръгли тави, която всяка домакиня би посрещнала с отворени обятия. С възможност за приготвяне и съхранение за малко или по-голямо количество храна. Алуминиевите тави могат да се използват при печене или за съхранение в хладилник.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар