ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кадаиф»Кадаиф с орехови ядки

Кадаиф с орехови ядки

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3232k
Кадаиф с орехови ядки1 / 2
10/10/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6-8 парчета
"Турската кухня ни отправя поредното предизвикателство - кадаиф с орехови ядки, кой може да му устои"

Необходими Продукти

  • кадаиф - 300 гр.
  • масло - 50 гр.
  • орехи - 2 к. ч.
  • захар - 500 гр.
  • вода - 4 ч.ч.
  • ванилия - 1 пакетче
  • лимонена киселина - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Половината от кадаифа се разстила на равномерен пласт в тавичка и се поръсва с ореховите ядки. Върху ядките се поставя втората половинка от кадаифа и се поръсва с разтопеното масло.

Кадаифът се пече при умерена температура, докато добие златист цвят.

Сладкишът се оставя да изстине и се залива с горещия сироп, приготвен от захарта, водата, ванилията и лимоновата киселина.

Поднася се напълно изстинал. По желание може да се гарнира с разбита подсладена сметана.

Рейтинг

4.5
59
41
31
21
10
Дай твоята оценка: