ezine.bg»Рецепти»Солени Печива»Солен Пай»Пай с кашкавал и сметана

Пай с кашкавал и сметана

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3127k
Пай с кашкавал и сметана
06/06/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
75 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
130 мин.
"Пай ще ядем, вкусен пай, с ароматен бекон и сметана"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме маслото на кубчета и разбъркваме с брашното до вид галета Постепенно добавяме водата, солта и захарта. Цялото тесто се омесва добре и се оставя за 1 час да престои в хладилника.

Настъргваме кашкавала. Беконът се нарязва на дребни парченца и се запържва до златист цвят, след което ги oставяме малко да се отцеди.

Яйцата се разбиват заедно със сметаната и киселото мляко, добавя се кашкавала, солта, бекона и внимателно разбъркваме получената смес.

Загряваме фурната до 200 С.

Тестото се изважда от хладилника, разточва се поставя във формата за печене. Правят се дупки с вилица на няколко места. Отгоре поставяме хартия за печене.

Пече се до полуготовност около 10 минути. Махане хартията и на дъното поставяме няколко кубчета масло, след което запълваме формата с кашкавалената смес.

Пече приблизително още 30 - 35 минути до готовност.

Рейтинг

3.3
51
42
31
22
10
Дай твоята оценка: