Пай с кашкавал и сметана

ЖанетЖанетНовак
06/06/2011
"Пай ще ядем, вкусен пай, с ароматен бекон и сметана "
Приготвяне75 мин.
Готвене55 мин.
Общо130 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 747
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме маслото на кубчета и разбъркваме с брашното до вид галета Постепенно добавяме водата, солта и захарта. Цялото тесто се омесва добре и се оставя за 1 час да престои в хладилника.

Настъргваме кашкавала. Беконът се нарязва на дребни парченца и се запържва до златист цвят, след което ги oставяме малко да се отцеди.

Яйцата се разбиват заедно със сметаната и киселото мляко, добавя се кашкавала, солта, бекона и внимателно разбъркваме получената смес.

Загряваме фурната до 200 С.

Тестото се изважда от хладилника, разточва се поставя във формата за печене. Правят се дупки с вилица на няколко места. Отгоре поставяме хартия за печене.

Пече се до полуготовност около 10 минути. Махане хартията и на дъното поставяме няколко кубчета масло, след което запълваме формата с кашкавалената смес.

Пече приблизително още 30 - 35 минути до готовност.

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар