Задушен артишок с грах

07/12/2013
Maria  Toncheva
отMaria TonchevaНовак28314
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене35 мин.
  • Общо55 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо813
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • артишок - 8 големи
  • лимонов сок - от 1 лимон, прясно изцеден
  • лук - 1 глава, на ситно нарязана
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • грах - 3 чаши (375 г)
  • вода - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Артишокът се почиства, като се подрязват връхчетата и стъблото. Отстраняват се твърдите и външни листа, докато остане светлата вътрешна част.

Лукът се нарязва на две половини и се оставя в купа със студена вода и лимонов сок, за да се запази цвета. В голям тиган се запържва лукът в зехтина на умерено силен огън, докато омекне.

Парчетата артишок се изцеждат и се добавят в тигана. Поръсва се със солта и черния пипер и се добавя граха. Държи се на средно силен огън около 15-20 мин., или докато грахът и артишокът омекнат, като се добави вода, ако течността започне да лепне.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар