ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълкови Сладкиши»Ябълков сладкиш с много малко брашно

Ябълков сладкиш с много малко брашно

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
882822k37
Ябълков сладкиш с много малко брашно
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
01/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции6
"Режеш и ревеш, защото не можеш да спреш да хапваш този ябълков сладкиш"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете ябълките и ги почистете. Нарежете ги на тънки резени, прехвърлете в купа и залейте със сока от половин лимон, за да не покафеняват. Порсъете с канелата и 1-2 лъжици кафява захар, разбъркайте.

Разбийте с миксер яйцата и 50-те грама кафява захар. Когато се получи пяна, налейте прясното мляко и разтопеното (охладено) масло. На няколко пъти добавете брашното, като не спирате да бъркате.

Сипете получената смес при ябълките и объркайте.

Подгответе си форма за печене с откопчаващ се ринг и диаметър около 20 см. Застелете я с хартия за печене и сипете ябълковата смес.

Разпределете равномерно навсякъде. Загрейте фурната на 180 градуса.

Печете ябълковия сладкиш до готовност - около 30-35 минути.

Охладете готовия сладкиш върху решетка и поръсете с пудра захар.

Ябълковият сладкиш с много малко брашно е страхотен!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: