ezine.bg»Рецепти»Сосове»Дипове»Спаначен сос за крекери и гризини

Спаначен сос за крекери и гризини

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8082k15k897
Спаначен сос за крекери и гризини
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
04/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Сервирайте спаначения сос топъл или студен. Най-добрата компания за него са различни гризини и крекери"

Необходими Продукти

  • соево мляко - около 200 мл
  • спанак - 60 грама (бейби листа)
  • лук шалот - 1 глава (40 - 45 грама)
  • пармезан - 3 с.л. на прах
  • оризово брашно - 2 с.л.
  • бадемово брашно - 1 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • масло - 1 с.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситнете чесъна и лука. Задушете ги в зехтина с малко сол до получаване на хубав златист цвят. Прибавете маслото и половината от спанака. Бъркайте до омекване.

Прибавете бадемовото и оризотоо вбрашно. Ако е необходимо, сипете още малко мазнина. Пържете още около минутка и сипете соевото мляко, като не спирате да бъркате.

Поръсете с пармезана и гответе на умерен огън до сгъстяване на сместа.

Към дипа добавете останалите листа спанак, овкусете с черен пипер и пасирайте.

Сервирайте соса топъл или студен - по ваш избор. Най-добрата компания за него са различни гризини и крекери.

Спаначеният сос за крекери и гризини е готов.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: