Пуешка супа с киноа

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8012k15k551
Пуешка супа с киноа
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
01/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5
"Топлата пуешка супа с киноа се поднася с препечени филийки за обяд или вечеря"

Необходими Продукти

  • пуешко филе - 500 г
  • морков - 1 бр. голям
  • лук - 1/2 глава
  • праз - 30 г (само бялата част)
  • целина - 1 стрък, селъри
  • магданоз - 3 стръка
  • киноа - 10 с.л. със заоблен връх
  • растителна сметана - 200 г (соева, кокосова)
  • къри - 2 щипки
  • вегета - 1 с.л.
  • шафран - 1 щипка
  • олио - 50 мл
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуешкото филе се почиства от ципи и нарязва на малки кубчета.

Лукът, празът, целината и дръжките на магданоза се смилат на кашичка, а морковът се реже на дребни кубчета. Задушават се в олиото и малко сол на умерен огън 5-6 минути.

Добавят се късчетата месо, къри, черен пипер и щипка сол и се готви, докато пуешкото побелее. Тук аз прибавям и малко масло, но това е по желание.

Налива се около 1.5 л. вода, добавят се и зеленчуковата подправка и шафран и всичко се вари 10-15 минути.

Киноата се измива идеално в цедка под течаща вода. Сипва се във врящата пуешка супа и всичко заедно се вари още 10 минути. При нужда се долива вода.

Накрая се добавя сметаната, разбърква се за две минути и се поръсва с накълцани листа пресен магданоз.

Топлата пуешка супа с киноа се поднася с препечени филийки за обяд или вечеря.

Добър апетит!

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: